Senaste inläggen:

Sol, is, street art och mångkultur när Sverige tog plats i det offentliga rummet under Fotbolls-EM i Paris

Finaldags på Stade de France. Foto: Mats Widbom

Nu är Fotbolls-EM över med Portugal som otippad vinnare mot värdlandet Frankrike och med Sverige och Zlatan i spetsen med snöplig sorti redan från gruppspelet. Till ända är också Paris stads kultur- och nationsfrämjande under EM som fick byta namn från Les Berges de l’Europe (Europas kajer) till Place de l’Europe när floden Seine svämmade … Läs mer om ”Sol, is, street art och mångkultur när Sverige tog plats i det offentliga rummet under Fotbolls-EM i Paris”

Efter fyra händelserika år i Bryssel känns frågan naturlig; vart är vi på väg?

Att travestera ett välkänt uttryck i ett populärt tv-program passar utmärkt i detta sammanhang samtidigt som man tvingas konstatera att EU:s utveckling är precis allt annat än på spåret! Så är då fyra år i Bryssel till ända. Sett i ett EU-perspektiv måste jag väl säga att de har varit politiskt tämligen turbulenta och med … Läs mer om ”Efter fyra händelserika år i Bryssel känns frågan naturlig; vart är vi på väg?”

Slovakien tar över EU-ordförandeskapet

Slovakien tar idag över EU-ordförandeskapet i rådet för det närmaste halvåret. På ett övergripande plan vill det slovakiska ordförandeskapet arbeta för att motverka fragmentering inom Europa och samtidigt åstadkomma konkreta resultat för de europeiska medborgarna. Fyra områden ligger i fokus: ekonomiska frågor (EU:s budget, översynen av långtidsbudgeten, EMU-frågor, bankunionen och finanspolitiska unionen), inre marknadsfrågor och … Läs mer om ”Slovakien tar över EU-ordförandeskapet”

Midsommarfirande med hip-hop och feministisk folkton på Svenska institutet i Paris

Ana Rab, alias Gnučči på omslaget i A Nous Paris

Över 3000 entusiastiska midsommargäster samlades under årets midsommarfirande i Svenska institutets trädgård i Paris. I år ledde folkmusikduon Sara & Samantha dansen kring midsommarstången och gav sedan en bejublad konsert som tog vidare folkmusiken till nya marker med kombinationer av allt från fäbodarnas kulning till kommentarer kring aktuell samhällsdebatt som övergrepp mot kvinnor och flyktingsituationen … Läs mer om ”Midsommarfirande med hip-hop och feministisk folkton på Svenska institutet i Paris”

”Museer gör oss till bättre medborgare”

1Small

Gästbloggare: Njord Frölander, Riksutställningar tillsammans med Patrik Steorn, Thielska Galleriet och Malin Karlsson, Scenkonstmuseet. American Alliance of Museums har haft sitt årliga möte, den största konferensen för museiprofessionella i världen med ca 6 000 deltagare. Ett tillfälle att bli inspirerad av kollegor runt om i världen, och att besöka den museitäta staden Washington.    http://www.aam-us.org/ … Läs mer om ””Museer gör oss till bättre medborgare””