Nordisk danshöst på Sadler’s Wells

kl. av | Taggar: , , , ,

I går, den 12 maj, släpptes biljetterna till Sadler’s Wells höstprogram. Sadler’s Wells är Londons, och en av världens, främsta scener för samtida dans med ett brett program som spänner de flesta genrer. Därför är det också roligt att när nu Sadler’s Wells storsatsar på nordisk dans, så sker det genom ett urval som visar både institutionens bredd så väl som bredden hos den nordiska dansscenen.

Från Sverige medverkar Kungliga Baletten med Mats Eks ”Julia & Romeo” som hade bejublad premiär i Stockholm för ett år sedan. Senare under hösten kommer även Cullbergbaletten med Jefta van Dinthers ”Plateau Effects”. Övriga medverkande i festivalen är zero visibility corp. med Ina Christel Johanessens ”…it is only a rehearsal” (Norge), Mette Ingvartsens ”The Artificial Nature Project” (Danmark), Margrét Sara Gudjonsdóttirs ”Variations on Closer” (Island) och ”For those who have time” av Maija Hirvanen (Finland).

Mer svenskt på Sadler’s Wells blir det även inom ramen för Elixir-festivalen, som fokuserar på äldre dansare, där Ana Laguna och Mats Ek medverkar. Och den svenska ljusdesignern Ellen Ruge har ljussatt TAO Dance Companys ”6” som också visas under hösten.

www.sadlerswells.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *