Nya perspektiv på Josef Frank

kl. av | Taggar: , , ,
Josef Frank-möbel i ambassadörens residens
Josef Frank-möbel i ambassadörens residens

Vårens sista kulturevenemang på ambassaden i London var en uppskattad föreläsning om Josef Frank, initierad av tidskriften Disegno som en del av deras nya föreläsningsserie Disegno Lectures. Ett 70-tal gäster, de flesta arkitekter, designers eller personer som arbetar inom formområdet, kom till residenset för att lyssna på en föreläsning av forskarna Iris Meder och Tano Bojankin. Anledningen var den nyutkomna boken ”Josef Frank Schriften” som för första gången presenterar en stor del av Franks egna texter översatta till engelska. Genom hans texter fördjupas och vidgas bilden av Frank, inte minst de sociala och politiska motivationerna bakom hans konstnärliga arbete. En bild av en mångfacetterad konstnär, oortodox modernist med engagemang för det hantverkskonsten framträder.

Många av gästerna på onsdagens föreläsning var sedan tidigare bekanta med Franks textilier, men föreläsningen gav mersmak för att upptäcka mer.

Föreläsningen filmades och kommer att publiceras på Disegnos hemsida under sommaren: http://disegnodaily.com/salon/disegno-lectures-josef-frank-schriften

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *