Regeringen har i dag utsett Linda Zachrison till nytt kulturråd vid Sveriges ambassad i Washington

kl. av |

Linda Zachrison är i dag konstnärlig chef för Parkteatern i Stockholm och har tidigare bl.a. varit avdelningschef på Svenska Filminstitutet och VD för Cirkus Cirkör.

Linda Zachrison är utbildad teater- och filmvetare. Hon har varit verksam som både skribent, kommunikatör och producent inom teater, dans och film och har även under en period varit politiskt sakkunnig på Utbildnings- och Kulturdepartementet.

– Med Linda Zachrison får vi ett kulturråd med erkänd förmåga att utveckla verksamhet i samarbete med andra, bred erfarenhet av olika delar av kulturlivet och ett stort kontaktnät. Jag är därför mycket glad att vi kunnat rekrytera Linda Zachrison till denna viktiga uppgift, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i en kommentar.

Tjänsten som kulturråd vid Sveriges ambassad i Washington innehas i dag av Kristina Rennerstedt. Linda Zachrison tillträder tjänsten som kulturråd i mitten av mars 2015.

Kulturrådstjänster finns för närvarande på Sveriges ambassader i Berlin, London, Moskva, Paris, Peking och Washington, vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul samt vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen i Bryssel. Kulturrådens övergripande uppgift är att främja kulturutbytet med stationeringslandet och stimulera den kulturella dialogen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *