Vi som bloggar

Här hittar du information och kontaktuppgifter till kulturråden.

Berlin

Nina Röhlcke

För Kulturrådsbloggen i Berlin

Kulturråd i Berlin från och med 1 september 2014.
Nina Röhlcke har lång erfarenhet av teater- och kulturproduktion, bland annat vid Uppsala Stadsteater, LAVA och nu senast på Kulturhuset Stadsteatern. Hon är utbildad teaterproducent vid Dramatiska Institutet. Nina Röhlcke är delvis uppvuxen i Tyskland.

Kontakt: nina.rohlcke [a] gov.se

Bryssel

Mikael Schultz

För Kulturrådsbloggen i Bryssel

Kulturråd i Bryssel sedan september 2016. Mikael Schultz kommer närmast från sin tjänst på Kulturdepartementet som ansvarig för departementets internationella samordning. Han har under åren arbetat i många olika internationella sammanhang, inte minst med EU-frågor och kulturens roll i utrikes relationer.

Kontakt: mikael.schultz [a] gov.se

London

Pia Lundberg

Pia Lundberg

För Kulturrådsbloggen i London

Pia Lundberg tillträder tjänsten som kulturråd i London den 1 mars. Sedan april 2007 har Pia arbetat som chef på utlandsenheten på Svenska Filminstitutet med uppdrag att sprida svensk film internationellt. Tidigare har hon bl.a. varit verksam som filmjournalist för de internationella branschtidningarna Screen International och Variety samt chefredaktör filmtidningen Cinema.
Pias bakgrund i filmbranschen öppnar upp för fler samarbeten inom filmområdet, vilket är av särskilt intresse inom ramen för Bergmanåret 2018.

Kontakt: pia.lundberg [a] gov.se

Moskva

Stefan Ingvarsson

För Kulturrådsbloggen i Moskva

Stefan Ingvarsson är kulturråd i Moskva sedan september 2015. Innan dess var han konstnärlig ledare för festivalen Stockholm Literature. Han är också kulturjournalist och har haft olika uppdrag som skribent, översättare, moderator och producent i eget företag.

Kontakt: stefan.ingvarsson [a] gov.se

Paris

Ewa Kumlin Foto: Karin Alfredsson

Ewa Kumlin

För Kulturrådsbloggen i Paris

Ewa Kumlin tillträder tjänsten som chef för Svenska institutet i Paris den 20 februari. Ewa har sedan 2004 varit vd för Svensk Form och satt i styrelserna för bl.a. Association of Swedish Fashion Brands (ASFB) och Kungliga Konsthögskolan, där hon varit ordförande. Ewa Kumlin har en bred förankring i svenskt kultur- och samhällsliv, och lång erfarenhet av olika metoder för kommunikation och främjande utomlands.

Kontakt: ewa.kumlin [a] si.se

Peking

Mathias Lafolie

För Kulturrådsbloggen i Peking

Kulturråd i Peking från och med 1 september 2014.
Mathias Lafolie har länge verkat som frilansande teaterregissör, både i Sverige och utomlands, främst i Kina, där han återkommande arbetat sedan 2007. Sedan september 2013 har han en professur vid Centrala Teaterakademien i Peking. Mathias Lafolie har haft flera förtroendeuppdrag inom scenkonstområdet.

Kontakt: mathias.lafolie [a] gov.se

Pretoria

Hedda Krausz Sjögren

För Kulturrådsbloggen i Pretoria

Hedda Krausz Sjögren har en djup förankring i det svenska kultur- och samhällslivet och har arbetat bland annat som producent, regissör och dramaturg. Hon har under senare år samarbetat med och haft uppdrag för ett stort antal aktörer inom kultursektorn, civilsamhället och myndighetsvärlden, bland andra Riksteatern, Afrikagrupperna och Dramaten.

Kontakt: hedda.krausz [a] gov.se

Washington

Linda Zachrison

För Kulturrådsbloggen i Washington

Kulturråd i Washington från och med 15 mars 2015. Linda Zachrison har varit konstnärlig chef för Parkteatern i Stockholm och har tidigare bl.a. varit avdelningschef på Svenska Filminstitutet och VD för Cirkus Cirkör. Hon har varit verksam som skribent, kommunikatör och producent, marknadsförare och regissör inom teater, dans och film och har under en period varit politiskt sakkunnig på Utbildnings- och Kulturdepartementet. Hon är utbildad teater- och filmvetare.

Kontakt: linda.zachrison [a] gov.se