Ambassaden i Pretoria lanserar digital scen för kulturutbyten mellan Sverige och Sydafrika

kl. av | Taggar: , ,

Effekterna av COVID-19 påverkar hela världen.

På ambassaden i Pretoria har vi valt att i ett första steg möta krisen genom att skapa en digital plattform för artistframträdanden, samarbete och diskussioner tillsammans med en rad partners i kultursektorn i Sydafrika och Sverige.

Den digitala serien; Sverige-Sydafrika Live Connection: Digitally Yours är riktad mot allmänheten, kultursektorn och kreativa branscher. Sveriges ambassad i Pretoria och sydafrikanska organisationen Hear my Voice samlar artister och intressenter från både Sydafrika och Sverige genom virtuella rundbordssamtal och föreställningar. Serien kommer i en första omgång att pågå från 4 april till 2 maj 2020.

Sverige-Sydafrika Live Connection: Digitally Yours kommer att ha olika teman som exempelvis mode, litteratur, musik, spoken word, och samla kulturutövare, tjänstemän från bidragsgivande myndigheter och organisationsföreträdare. Initiativet har redan väckt uppmärksamhet i Sydafrika.

Ambassaden har engagerat en rad kulturpersonligheter för denna första programomgång. Programserien ger inte bara möjlighet till viss inkomst för artister men också erfarenhetsutbyten och öppnar en helt ny möjlighet för de kultursektorn att dra nytta av den digitala revolutionen.

Medverkande artister inkluderar den svenska poeten och Katapultpristagaren Burcu Sahin, radiopersonligheten Phemelo Motene, författaren Gunnar Ardelius som också representerar Ideell Kulturallians Esethu Cenga, VD för textiltillverkaren Rewoven, PR och modeguru Maria McCloy och den prisbelönta författaren Masande Ntshanga.

Ambassadör Cecilia Julin säger i ett uttalande:

”Låt oss ta ett djärvt steg in i den digitala tidsåldern. COVID-19 har gett oss goda skäl att verkligen utforska digitala lösningar för utbyte och umgänge. Jag ser fram emot att träffa dig online! ”

Det första programmet sänds den 4 april kl 19:00 och leds av poeten och radiopersonligheten MoAfrika Mokgathi. Det kommer att innehålla en rundabordsdiskussion med representanter från olika branscher inom den kreativa sektorn och liveuppträdanden av musiker och poeter.

Följ Sveriges ambassad i Pretoria på Facebook för uppdateringar om medverkande och för att se och höra programmet samt delta i dialogen.

Om du representerar en organisation som vill samarbeta med oss och strömma programmet till era medlemmar på Facebook, vänligen kontakta Ishmael Sibiya (på engelska): ishmael@hearmyvoice.co.za med kopia till hedda.krausz@gov.se Skicka en kort rad/länk till din organisation, samt gärna logo.

Varma hälsningar i svåra tider från

Sverige-Sydafrika Live Connection: Digitally Yours

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.