COLLECT på Saatchi Gallery

kl. av | Taggar: , ,

Så nu var årets upplaga av COLLECT, den årliga konsthantverksmässa som äger rum på Saatchi Gallery i London, avslutad. Fyra intensiva dagar av nätverkande, samtal, seminarier, handlande och inte minst trånande över konsthantverk av högsta kvalité, är över.

På COLLECT har man kunnat se det allra bästa från internationella konstnärer som arbetar med keramik, glas, smycken, textilier, trä och silver och på mässan, som drar runt 11 000 besökare varje år, kommer representanter från världens museer, samlare och inte minst en konsthantverksintresserad allmänhet, i massor.

Mässan anses vara en av de allra viktigaste på området och det är inte alla gallerier förunnat att få vara med; urvalet står en jury för. I år var två svenska gallerier där; Sebastian Schildt + och blås&knåda. Totalt var det 37 gallerier som medverkade vilket skapade en imponerande blandning av nya och traditionella tekniker, idéer och material, liksom en bredd av unga talanger och etablerade konstnärer. Att vara svensk på mässan är alltid roligt; Sverige har mycket att komma med och står sig mycket bra i sammanhanget.

COLLECT är definitivt platsen att vara för att få en överblick över det nutida konsthantverket. Det man förundras av är vad som tekniskt är möjligt att göra och det gedigna hantverkskunnande som finns bland utställarna. Att detta är något som uppskattas av besökarna märks också av alla de initierade frågor som ställs och diskussioner som förs.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.