David Ek nytt kulturråd i Bryssel

kl. av | Taggar: , , , ,

Regeringen har utsett David Ek till nytt kulturråd vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen i Bryssel. Han tillträder tjänsten den 17 augusti.

– Davids diplomatiska förmåga och breda erfarenhet gör honom mycket väl lämpad för tjänsten som kulturråd i Bryssel. Arbetet med kultur, medier och idrott berör många viktiga frågor inom EU och en mycket viktig uppgift kommer bli att delta i förberedandet och genomförandet av Sveriges EU-ordförandeskap 2023, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

– Jag hoppas, inte minst under det svenska ordförandeskapet, kunna bidra till ett konstruktivt samarbete som kan ta sig an inte bara de gamla, utan också de nya utmaningarna som kulturlivet, medierna och idrotten står inför i Europa, säger David Ek.

David Ek har bland annat varit ordförande i Nordiska ämbetsmannakommittén för kulturellt samarbete under det svenska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet 2018. Han har även ansvarat för planering och genomförande av Sveriges ordförandeskap i Barentssamarbetets och Östersjöstaternas råds kulturdelar samt i Nordliga dimensionens partnerskap för kultur. David har i dag sin tjänst på Kulturdepartementet och har det senaste året arbetat i Bryssel som nationell expert på kommissionens generaldirektorat för utbildning och kultur, DG EAC, Enheten för kulturpolitik.

Varmt välkommen David!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.