Europeisk-kinesisk utställning om biologisk mångfald med motiv av skolbarn

kl. av | Taggar: , , , , , , ,

’Dreams of Europe and China’ är en utställning med teckningar och fotografier av skolbarn som har turnerat i klassiska kulturhistoriska kinesiska städer såsom Xi’an och Pingyao. Från Sverige deltog barn från Oxievångskolan med insiktsfulla och vackra motiv på temat ’bevarandet av biologisk mångfald i Europa och Kina’.

Ingång i Pingyao till utställningen ‘Dreams of Europe and China’ där barn från Oxievångskolan i Malmö deltog.

Skälet till att vi vände oss just till Oxievångskolan var att denna grundskola nyligen hade blivit utsedd till en föregångskola i hållbar utveckling. Trots att skolan tog emot vår förfrågan med kort varsel inför inlämning av bilder och dessutom i ett skede kring skolavslutningen i juni så organiserade skolans rektor Jenny Nyberg på ett lika suveränt som generöst sätt insamlingen och överföringen av bildfiler.

Intressant motiv med installerade bin mot papper på temat biologisk mångfald av skolbarn från Oxievångskolan i Malmö.

126 bilder från Sverige, Belgien, Danmark, Italien, Lettland, Malta, Polen, Tyskland och Ungern kurerades samman med drygt tusen bilder av kinesiska barn i Hongkong samt grannprovinserna Shaanxi och Shanxi i centrala Kina. Utställningen organiserades genom EU-delegationen i Kina och har så gjorts sedan 2011, så förra årets utställning markerade ett tioårsjubileum.

Teckningar och fotografier från flera europeiska länder i utställningen ‘Dreams of Europe and China’.

Öppningsutställningen uppvaktades av EU-delegationens ambassadör Nicolas Chapuis, som bland annat sade: ”Vi måste alla arbeta tillsammans för att skydda våra medmänniskor och vår planet. Ibland tänker vi att detta endast är våra regeringars plikt, men det är definitivt allas våra uppdrag. Och vi behöver aktiva insatser från yngre generationer. … Jag hoppas att ni [deltagare i utställningen] får en lycklig uppväxt och blir framtida medlare i utbyten mellan EU och Kina.”

Vackert fotografi med brygga och sjö av deltagare från Oxievångskolan på temat biologisk mångfald detta år då FN:s klimatmöte COP 15 arrangerades i Kina.

Detta är den andra utställningen som ambassaden i Kina är delaktig i på temat biologisk mångfald i samband med FN:s klimatmöte Conference of the Parties to the Convention on Biological Diversity (COP 15) i oktober 2021 respektive april 2022 i Kina.

Utställningen ’Dreams of Europe and China’ ägde rum i november till december 2021.

Den ledande organisatören och personliga kraften bakom ’Dreams of Europe and China’ var Nagy Lin, som tragiskt nog gick bort i januari. Som president för tidskriften ’The World and China’ var Nagy en fantastiskt effektiv och entusiasmerande samarbetspartner som kommer att bli djupt saknad.

Nagy Lin, president för tidskriften The World and China och den ledande kraften bakom utställningen ‘Dreams of Europe and China’ i samarbete med EU-delegationen i Kina, gick sorgligt nog bort den 6 januari 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.