Femme-Beat DJ-skola på nordiska musikfestivalen JA JA JA

kl. av | Taggar: , , , ,

Image 1

I helgen avslutades den nordiska musikfestivalen JA JA JA som under tre fullspäckade dagar bjöd Londonborna på det mest spännande som nordisk musik kan erbjuda för tillfället. Festivalen som arrangerades för andra året i rad lockade runt 1200 besökare som fick uppleva artister som Emiliana Torrini, When Saints Go Machine, Highasakite och Jenny Wilson för att nämna några.

Ambassaden tog i samband med festivalen tillfället i akt att fortsätta sin satsning på jämställdhet i musikbranschen genom att i samarbete med SI och Rättviseförmedlingen, anordna Femme-Beat– en DJ-workshop för unga kvinnor, ledd av två svenska DJ:s, samt en föresläsning om Rättviseförmedlingens arbete kring jämställdhet.

Syftet var dels att fortsätta arbetet med att belysa och skapa debatt kring ojämlikheter som präglar musikbranschen och andra kreativa näringar, men också att kunna erbjuda ett praktiskt verktyg för att öka antalet kvinnliga DJ:s.

Satsningen, som var en fortsättning på den paneldebatt som ambassaden anordnade i maj på samma tema, såg en ypperlig uppslutning från en grupp utvalda kvinnor som under 2 ½ timme fick lära sig allt om DJ:ande för att sedan spela upp det man lärt sig.

Dagen avslutades med ett inspirerande föredrag av Soraya Hashim, Community Manager på Rättviseförmedlingen, samt mottagning med tal av ställföreträdande ambassadör Ulrika Funered. Anna Hildur Hildibrandsdottir, programdirektör på Nordic Music Export och chef för festivalen, avslutade med att betona hur glad hon var över att projektet lyckats lyfta fokus på dessa frågor och att hon hoppades fortsätta samarbetet.

Länkar:

http://rattviseformedlingen.se/nyhet/femme-beat-dj-school-kommer-till-london

https://eng.si.se/calendar/more-women-to-the-stand/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.