Hamburg och scenkonstfestival på Kampnagel

kl. av | Taggar: , , , , , , ,

Denna SOMMAR! Underbar inte bara i Berlin med omnejd utan också i Sverige. Jag lever nu mina sista veckor i Tyskland innan flyttlastet tar mig hem igen för nya äventyr. Vår sommarutställning Play Nordic pågår och varje dag strömmar besökare från hela världen in! De läser våra böcker om nordisk konst och design, lyssnar på Nordic play och idag torsdagen den 14 augusti strömmar barn och unga in till vårt gemensamma Felleshus för att delta i musikworkshops med “Singing Instruments” som de gjort stora delar av sommaren.
Voices of Umeå, en utställning av Anders Lind, tonsättare, konstnärlig ledare och adjunkt vid estetiska ämnen vid Umeå universitet, visas på Västerbottens Museum.
Förra helgen var jag i Hamburg på sommarfestival på Kampnagel, (en stor gammal industribyggnad som fungerar som scen/konserthall och bar).

Elbphilharmonie i Hamburg

Elbsymfonin är ännu inte färdigbyggd men “alternativscenen” lever fortfarande starkt. Jag såg premiär på en ny dansföreställning av Eszter Salomon ” Haunted by wars” och Rimini Protokolls videostycke m.m. Teatern och diskussionerna därefter hör till sommarens höjdpunkter. Gatorna var under dessa varma sommarkvällar fyllda av människor! Själv hamnade jag till slut på ett cafe´på Marktstrasse med vänner och diskuterade Sverige och DDR´s förhållande under kalla kriget. Hela dagen var det ett seminarium om prostitution i en av teaterrummen arrangerat av hororna själva eller sexarbetarna som de kallar sig här.
Annie Sprinkle från Usa

Tyskland förvånar mig ständigt! På bilden här står Annie Sprinkle från USA och berättar om sitt liv med porren.

På torsdag i nästa vecka den 21 augusti sjunger Jenny Wilson från Blekinge där men då är jag i Hannover vid visningen av Maud Nycanders Palmefilm som ingår i svenska filminstitutets filmpaket för utlandet och ikväll ska jag gå se Urban Species som ingår i Nordwind festivalens sommarsatsning. Som vanligt rör det sig i Berlin inte minst från svenskt håll.

PREMIERE Urban Species 2014
14. bis 17.08.2014 ein Projekt von NORDWIND Plattform und Festival

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.