Helene Larsson Pousette nytt kulturråd i Washington

kl. av | Taggar: , , , , , ,

Regeringen har utsett Helene Larsson Pousette till nytt kulturråd i Washington, D.C. Hon tillträder tjänsten den 17 augusti.

– Jag är väldigt glad att kunna meddela att Helene Larsson Pousette blir nytt kulturråd i Washington. Hon har den breda erfarenhet som behövs och har byggt ett brett kontaktnät inom framförallt konst- och museiområdet i USA, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

– Jag ser fram emot att fortsatt skapa förutsättningar för möten och långsiktiga relationer. Att i denna komplexa tid tillträda som kulturråd i USA är både en utmaning och en möjlighet. Vi behöver mer än någonsin kulturens unika förmåga att bidra till nya perspektiv och kritiska samtal där vi kan utvecklas som individer och samhälle, säger Helene Larsson Pousette.

Helene Larsson Pousette har erfarenhet från musei- och utställningsbranschen, som kurator, föreläsare och metodutvecklare. Som kulturråd vid Sveriges ambassad i Serbien arbetade hon med långsiktiga konst- och kulturprojekt, med residensverksamhet och utveckling av mentorskapsprogram. Helene är medgrundare till Stockholms Kvinnohistoriska och har som ansvarig för forskning, samling och utveckling varit med och byggt upp verksamheten. Hon har varit kurator och konstnärlig ledare för samtidskonst på Historiska museet, och producent på Riksutställningar. Därutöver har hon arbetat på Svenska institutet och Riksantikvarieämbetet, suttit i Voksenåsens styrelse och i Norska Kulturdepartementets råd för museiforskning, samt varit svensk delegat i IHRA – International Holocaust Remembrance Alliance.

Varmt välkommen Helene!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.