HOS OSS

kl. av |
HOS OSS
Från föreställningen "HOS OSS" - med ensemblen Rimochresonans på Mariatorget.

”Om du inte kommer till operan, så kommer operan till dig” skriver Berlintidningen Tagesspiegel i en positiv recension av Thomas Jennefeldts och Magnus Florins gästspel i Tyskland den 6-8 juni.

Stycket ”HOS OSS” med ensemblen Rimochresonans spelades i privatvåningar kring Mariatorget i Stockholm i höstas, i Berlin inhystes de fem musikdramatiska scenerna i ett hyreshus i stadsdelen Schöneberg.

Till och med trapphuset fick spela en viktig roll för både publik och sångare i denna mycket intima kammaropera! Sammanlagt sju föreställningar gavs under de tre intensiva dagarna.

Samtliga kommentarer från Berlinpubliken har vittnat om lyckan och privilegiet att ha fått vara med om en konstnärligt exklusiv upplevelse.

Karin Viklund Bornhauser som hade upplåtit sin lägenhet till evenemanget skriver;
”Flera av dem var rutinerade operabesökare som inte alltid rör sig i bohemiska bostadskvarter, andra var okända gäster. Magnus Florins texter var formidabla, sångarna handplockade och att alla nio höll samma höga kvalitet.

Ska man nämna en enstaka scen så väljer jag mor-och-dotterscenen om död och saknad som går rakt in i själen.

Min egen dotter undrade vad som hänt med hennes öron under den – det var Marie Alexis och Hanna Fritzson som laborerat med halvtoner.

När ensemblen hade packat ihop kostymer, instrument och annat hittade jag en kvarglömd anteckning: ”Vi drar nu till nästa stad, och lämnar dig ensam kvar”.
Vi hoppas att de kan tänka sig att komma tillbaka.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.