Intensiva förberedelser i Washington

kl. av | Taggar: ,
House of Sweden
House of Sweden

Intensiva förberedelser pågår just nu på Sveriges ambassad i Washington. Nästa vecka kommer mycket att hända. På måndag kväll inviger den svenska kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth ambassadens tema för 2013, Globalization and Migration. Som en del i temat kommer fyra utställningar kopplade till ämnet att visas. Materialet till utställningarna har nyligen anlänt i stora lådor och de ansvariga arbetar nu för att få allting klart till på måndag.

Utställningar förbereds på tema Globalization and Migration
Utställningar förbereds på tema Globalization and Migration

I nästa vecka kommer också de nordiska ländernas kulturministrar och nordiska samarbetsministrar till Washington med anledning av den stora kulturfestivalen Nordic Cool som invigs på Kennedy Center den 19 februari. Mängder av kulturutövare från de nordiska länderna kommer att åka till Washington och Kennedy Center den närmaste månaden. Kennedy Center ligger bara några minuters promenad från House of Sweden och än så länge syns ingenting av de ljusinstallationer som snart kommer att lysa upp fasaden för att likna norrsken. Men alldeles snart har Nordic Cool fyllt hela den gigantiska bygganden.

Kennedy Center
Kennedy Center

Idag skriver Washington Post om festivalen där de summerar de större händelserna under den månadslånga festivalen.

Så som sagt, det är mycket roligt som väntar under nästa vecka. Men först ska den slutgiltiga planeringen falla på plats.

Hälsningar från Karin som är tillfälligt utsänd på ambassaden från Kulturdepartementet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *