JH Engströms Paris i New York

kl. av | Taggar: , , , , , , , , , , ,
JH Engström signerar sin bok Sketch of Paris på Aperture i New York
JH Engström signerar sin bok Sketch of Paris på Aperture i New York. Foto: Aperture Foundation

Svenska fotografen JH Engström har bott större delen av sitt liv i Paris och pendlar numera mellan Frankrike och Värmland. Tidigare i sin karriär assisterade han Mario Testino och Anders Petersen, och har sedan länge en nära relation till den sistnämnde. Engströms senaste bok Sketch of Paris (som just nu även presenteras på Svenska institutet i Paris) är ett urval av personliga bilder, spontana porträtt och snapshots från huvudstadens gator och uteliv, tagna mellan 1991 och 2012. Boken är utgiven av Max Ström och det amerikanska förlaget Aperture, en av USA:s viktigaste institutioner för fotografi med högkvarter och egna galleriytor i Chelsea på Manhattan.

I samarbete med Aperture bjöd generalkonsulatet över JH Engström till New York för att föreläsa om boken den 6 november. Inför en fullsatt lokal projicerades bilder medan Engström berättade om sin konstnärliga process och sitt förhållande till sin hemstad. Boken fanns till försäljning och signerades för branschfolk och entusiaster direkt efteråt, samt i butiken Dashwood Books kvällen därpå.

Generalkonsulatet och Aperture fördjupar sitt samarbete nästa år när de presenterar Svenska institutets fotoutställning Different Distances – med verk av Denise Grünstein, Julia Hetta, Martina Hoogland Ivanow, Julia Peirone och Elisabeth Toll – under modeveckan i februari. JH Engströms verk kommer även att ingå i en större nordisk fotoutställning på Scandinavia House i New York under våren. 

One response to “JH Engströms Paris i New York

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.