Kostymdesigner Nina Sandström lanserar nytt koncept kring Slow Fashion vid konst- och modefestival i Johannesburg i Sydafrika.

kl. av | Taggar: , , ,

På ambassaden i Pretoria arbetar vi hårt med kontakter mellan det superkreativa modelivet i Johannesburg och svenska aktörer.

Ambassaden har just nu förmånen att ha kostymdesigner Nina Sandström på besök.

#Slowfashionfairytales
Slow Fashion Fairy Tales Arte Botanica

Slow Fashion Fairy Tales är Nina Sandströms

kommande projekt där hon gifter samman och hyllar återbruk och hantverkskunnande.

Som enda internationella gäst vid invigningen av Arte Botanica en årligen återkommande festival för mode, musik och konst i skulpturparken Nirox, visades Ninas första  kreationer på temat, skapade av 100% återvunna textilier. Dagen innehöll förutom visningar med ett 20-tal av Sydafrikas främst unga designers, samtal om hållbart mode, hur naturen påverkat människors längtan efter att smycka sig och vikten av att arbeta för miljön.

Foto: Nina Sandström Från vänster: Staty: Mary Sibande Designer: Nina Sandström Modell: Blessing Botha Designer: Ella Buter Modell: Treyvone Moo

Ninas medverkan vid Arte Botanica är en del av svenska ambassadens arbete med hållbarhet och mode och kommer att följas upp med ett symposium 4 december i Johannesburg för textil- och modeindustrin. Arbetet sker med stöd av Svenska Institutet.

Publik vid Arte Botanica
Foto: Sara Chitambo

Projektet Slow Fashion Fairy Tales lanseras i Sverige under 2020.

Nirox  https://www.niroxarts.com/ har nyligen samarbetat med Wanås Konst kring den kritikerhyllade utställningen Not A Single Story. https://news.cision.com/se/wanas-konst/r/not-a-single-story—rum-for-andra-berattelser-pa-wanas-konst-2019,c2739071

Hedda Krausz Sjögren, Kulturråd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *