Lansering av svensk modetidning i New York

kl. av |

I höstas tog den svenska modetidningen Odalisque Magazine ett ovanligt kliv – från digital plattform till tryckt papperstidning med internationell distribution.

För att uppmärksamma detta och slå ett slag för svenskt mode i New York initierade generalkonsulatet ett samarbete med tidningen. Odalisques redaktion är baserad i Stockholm men har ett brett nätverk av både svenska och internationella skribenter, stylister och fotografer. Syftet från konsulatets sida var att sätta Odalisque i handen på flertalet amerikanska nyckelpersoner i branschen, främja alla som medverkat och bidragit till tidskriften, och i förlängningen skapa en mötesplats och ett nytt avtryck för den svenska modescenen i New York.

Resultatet blev en lanseringsfest på gallerilokalen Site/109 på Lower East Side där 300+ nyfikna branschgäster dök upp för att bläddra i debutnumret, se en projicerad bildspelsinstallation och lyssna på dj-spelning av den svenska New York-baserade popartisten Kissey. Lanseringen (och samarbetet med konsulatet) lyftes bl.a. fram i ett stort reportage i Style.com, den mest välbesökta modesajten i världen. En synnerligen lyckad kväll för en unik tidskrift och för svenskt mode i stort i en av branschens absolut viktigaste städer.

Reportage i Style.com
Bilden: Ellinor Stigle och Katelyn KaRese; DJ Kissey (foto: Ziv Fishfedder)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.