Linda Zachrison nytt kulturråd i Washington gör sig startklar

kl. av | Taggar: , ,

Linda2Regeringen har utsett Linda Zachrison till nytt kulturråd vid Sveriges ambassad i Washington. Hon började formellt sin tjänst den 15 mars men flyttlasset till Washington går först nästa vecka. I tre år ska det vara hennes hem.

– Jag vill en herrans massa saker. Någonting jag drömmer om är att lyfta över parkteateridén till USA. Jag vill frälsa världen med parkteater! Jag vill dra igång ett pilotprojekt i Washington för att utmana segregationen i staden och manifestera de svenska grundvärdena som handlar om att alla är välkomna till den här platsen.

– Jag vill också skapa dialog. Jag tycker om att sätta ihop folk i konstellationer, så att något tredje uppstår, säger Linda Zachrison.

Linda Zachrison har tidigare varit konstnärlig chef för Parkteatern i Stockholm,  avdelningschef på Svenska Filminstitutet och VD för Cirkus Cirkör.

Linda Zachrison är utbildad teater- och filmvetare. Hon har varit verksam som både skribent, kommunikatör och producent inom teater, dans och film och har även under en period varit politiskt sakkunnig på Utbildnings- och Kulturdepartementet.

– Med Linda Zachrison får vi ett kulturråd med erkänd förmåga att utveckla verksamhet i samarbete med andra, bred erfarenhet av olika delar av kulturlivet och ett stort kontaktnät. Jag är därför mycket glad att vi kunnat rekrytera Linda Zachrison till denna viktiga uppgift, säger kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i en kommentar.

Varmt välkommen Linda!

Tjänsten som kulturråd vid Sveriges ambassad i Washington innehades tidigare av Kristina Rennerstedt.

Läs mer om vårt nya kulturråd i Washington:
GP
Sveriges Radio
SVD

 

 

2 responses to “Linda Zachrison nytt kulturråd i Washington gör sig startklar

 1. Hej Ingalill!

  Linda har inte börjat blogga ännu.
  Men vi hälsar från dig!

  Vi är som du övertygade om att hon kommer göra ett mycket bra jobb.

  Tack!
  Bästa
  Sookia

 2. Lycka till med ditt nya uppdrag, Linda! Med din kapacitet kommer du att göra ett gott jobb. Kram Ingalill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.