Nordisk utställning i Berlin “Play Nordic” öppen hela sommaren 7 dagar i veckan! Välkomna

kl. av |

Nordic Play är invigd

Den gemensamma nordiska utställningen ”Play Nordic” med nordisk musik, design och kaffekultur öppnades med en stor invigningsfest med över 700 gäster på de nordiska ambassaderna i Berlin. Sommarkvällen avslutades med en nordiksa DJ´s som gjorde om ambassadernas Felleshus till dansgolv och skapade en klubbkänsla med nordisk musik. Förutom installationerna i form av ”Singing Instruments” från Umeå, lånade en rad svenska designföretag ut sina produkter till utställningen som pågår till oktober.

PlayNordic_KatrinGreiling_(c)OlliPekkaLankinen

Katrin Greiling som är en tysk designer utbildad på Konstfack i Stockholm har kurerat utställningen

 

 

Idén föddes av vårt fantastiska isländska kulturråd och biträdande ambassadör på den isländska ambassaden Edda Jökulssdottir. Vi presenterar  nordisk design och “Nordic Playlist “. Det är en lista av nordisk musik som presenteras av en handplockad kurator varje vecka. https://twitter.com/NordicPlaylist  Bakom initiativet står Nomex. nordicmusicexport.com/

Hela våren har vi i den nordiska kretsen stött och blött denna ide´. Nu är den invigd och ett gediget program kommer att möte Berlinare och andra besökare hela sommaren och vi har igen möjlighet att känna oss stolta över det nordiska samarbetet och våra nordiska konstnärer! Tim Renner nytillträdd Statsekreterare för kultur i Berlin öppningstalade.NadjaChatti på öppningen av Play nordic fotograf Olli-Pekka Lankinen(1) Nadja Chiatti bl.a spelade … Människor strömmade in och jag fick än en gång känna stolthet över Umeå där Singing Instruments är skapad av bl.a tonsättaren Anders Lind som forskar på Umeå Universitet.

 

SingingInstruments_(c)OlliPekkaLankinen_2Den ingår i satsningen Voices of Umeå som pågår hela kulturhuvudstadsåret.

Välkomna hit! Prova att spela på vardagliga ting och sätt er sen och drick en kopp fantastisk kopp kaffe i Oslo kaffebar och lyssna på musik och läs tidningar om musik, om design i våra fina danska /isländska fåtöljer. Huset är ert!

Här finner ni hela programmet för sommaren, www.play-nordic.com. Utställningen pågår till oktober!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.