Nya europeiska stödportaler för dig i de kulturella och kreativa branscherna

kl. av | Taggar: , , , ,

Är du aktiv i en kulturell och kreativ bransch och undrar över vilka stödmöjligheter det finns för dig i Europa eller hur du kan få mer information om upphovsrätt? Nu finns två nya europeiska webbportaler som kan hjälpa dig vidare.

Meny från webbplatsen So you need money med olika val utifrån olika behov.
Finansieringsinformationsverktyget So you need money!
© IDEA Consult

EU-kommissionen har i ett par år nu haft ett särskilt fokus på stöd till de kulturella och kreativa branscherna och hjälpt till att knyta ihop aktörer från hela Europa kring frågor hur man kan utnyttja de europeiska möjligheter som finns. Finansieringssystemen för kulturella och kreativa branscher är ganska vildvuxna och olika i olika hörn av EU – samtidigt är branschens aktörer ofta gränsöverskridande och med hela Europa, eller världen, som marknad.

För att underlätta för dessa aktörer att hitta rätt information om vilka stöd de kan få på EU-, medlemsstats- eller regional nivå har nu verktyget So you need money! tagits fram. På bara några klick, där du svarar på vem du är och vilka behov du har, tas olika stödmöjligheter fram som du kanske aldrig tidigare hört talas om.

Inom ramen för samma projekt har även webbportalen My Intellectual Property! tagits fram, där du kan få reda på var du hittar information om upphovsrätt som passar just dina behov.

Verktygen lanserades i oktober och det finns möjligheter att ge återkoppling kring dem om man tycker det finns några barnsjukdomar eller om man har några tips på bra funktioner.

Så klicka dig gärna vidare och se om du kan bidra till bättre information om de kulturella och kreativa branschernas finansiering – eller kanske själv hitta en stödmöjlighet du inte visste om fanns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.