Shield and Spear på Lincoln Center

kl. av |

Petter Ringbom är en svensk filmregissör och formgivare, uppväxt på Gotland och sedan flera år tillbaka bosatt och baserad i New York.

Hans första dokumentärfilm The Russian Winter hade premiär på Tribeca Film Festival 2012 och följer den amerikanska hiphopartisten John Forté på konsertturné genom Ryssland – en resa i kontraster och kulturkrockar som skildrar både en unik artist och ett unikt land.

shieldandspear
Petter Ringbom (mitten) med producenten Marquise Stillwell och artisten Xander Ferreira på Lincoln Center

Ringboms senaste film Shield and Spear är ett dynamiskt porträtt av konstnärer och artister i Sydafrika, ett land som 20 år efter apartheid fortfarande präglas av frågor kring rasism och tolerans, censur och tryckfrihet, identitet och demokrati. Filmen hade världspremiär på Hot Docs i Toronto i våras, afrikansk premiär på Durban International Film Festival i juli och USA-premiär på Lincoln Center den 5 augusti som del av serien Sound + Vision.

Visningen i New York presenterades med stöd från svenska konsulatet, följdes av samtal med Ringbom och Isa Cucinotta från Film Society at Lincoln Center, och uppmärksammades i bl.a. kvällstidningen New York Post.

Filmens officiella hemsida: http://shieldspear.com
Bilder från Lincoln Center: http://shieldandspear.tumblr.com
Artikel i New York Post: http://pagesix.com/2014/08/08/hipsters-flock-to-lincoln-center-for-shield-and-spear/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *