Suzi Ersahin nytt kulturråd i Istanbul

kl. av |

Regeringen har i dag utsett Suzi Ersahin till kulturråd vid Sveriges generalkonsulat i Istanbul.
Suzi Ersahin tillträder sin tjänst den 1 september 2013.

Suzi Ersahin har examen från Konstfack i Stockholm och har även utbildat sig i Frankrike och USA. Hon är sedan 2006 verksam på Konstnärsnämnden där hon arbetar med samordning av det internationella utbytesprogrammet Iaspis. Ersahin har en bakgrund som utövande konstnär och har erfarenhet av att arbeta med flera olika konstnärliga discipliner.

– Istanbul är en intressant och dynamiskt kulturstad. Genom att Sverige nu placerar ett kulturråd i Istanbul är förhoppningen att kultursamarbetet mellan Sverige och Turkiet ska intensifieras och stärkas. Suzi Ersahins erfarenheter och kunskaper om svenskt och turkiskt kulturliv ger goda förutsättningar för detta, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

– Placeringen av ett kulturråd i Istanbul är en markering av Sveriges engagemang för ett fortsatt närmande mellan Turkiet och EU, fortsätter kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Kulturrådens uppgift är att föra fram kulturens roll i kontakterna med andra länder och att stimulera den kulturella dialogen mellan Sverige och stationeringslandet. Kulturdepartementet är huvudman för de utsända kulturråden. Kulturrådstjänster finns för närvarande vid Sveriges ambassader i Berlin, London, Moskva, Paris, Peking och Washington samt vid Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen i Bryssel. Chefen för Svenska kulturhuset i Paris är kulturråd vid ambassaden men tillhör organisatoriskt UD/Svenska institutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *