Svenska nedslag i New York

kl. av |

Sedan mars 2014 har svenskamerikanska och numera New York-baserade Aviva Neuman drivit Simon/Neuman² Gallery, ett ”pop-up”-galleri för fotokonst i Williamsburg, Brooklyn. Hon har hunnit med fyra utställningar med verk av nordiska och internationella konstnärer. Torsdagen den 10 juli var det dags för den israeliske konstfotografen Niv Rozenberg att visa upp sina tolkningar av byggnader i New York och Tel Aviv.

neumangallery
Utställningsmingel

 

En av tankarna bakom galleriet är att konst av hög kvalitet borde vara tillgänglig för alla. Aviva vill att den yngre generationen ska ha råd att köpa galleriets konst, samtidigt som äldre och mer etablerade samlare ska kunna hämta nya intryck. Den utgångspunkten ligger till grund för prissättningen – inte något konstverk har kostat över 1 000 US.

Aviva Neuman
Aviva Neuman

En recension av utställningen finns i Greenpointers Magazine:

http://greenpointers.com/2014/07/17/automonuments-at-simonneuman²-gallery/#more-43194

En reflektion. Som besökare i New York hittar man ofta svenskar på konst-och musikscenen. Samma kväll som öppningen på Simon/Neuman² framträdde t.ex. den svenska rapartisten Yung Lean på ett fullsatt Webster Hall. Yung Lean har gjort sig ett namn på nätet och av en sådan omfattning att hans framträdande blev recenserat i New York Times: http://www.nytimes.com/2014/07/11/arts/music/yung-lean-in-new-york-a-rapper-evolves.html.

Bara några dagar senare, för att fullständiga bilden av talangfulla svenskar på New York-scenens framkant, framträdde soul- och popartisten Kissey på Glasslands i Brooklyn den 14 juni.

Kissey
Soul- och popartisten Kissey uppträdde i juni på Glasslands i Brooklyn. Foto: Ellinor Stigle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.