Sverigefrämjardagar 23-25 oktober

kl. av | Taggar:
Departementssekreterare Karin von Hedenberg.  Foto: Sookia Carlsson
Departementssekreterare Karin von Hedenberg.
Foto: Sookia Carlsson

Sverigefrämjardagarna arrangeras med 18 månaders mellanrum och är ett möte för dem som arbetar med press- och kulturfrågor samt offentlig diplomati vid Sveriges större ambassader och vissa konsulat. Sammanlagt deltar ett fyrtiotal personer och samtliga Kulturdepartementets utsända kulturråd.

– Syftet är att samlas och dela erfarenheter, säger Karin von Hedenberg. De som arbetar med de här frågorna utomlands ska även få möjlighet att uppdatera sig om aktuella frågor inom kultur, samhällsliv och politik hemma i Sverige.

– Vi vill också att deltagarna ska samla kunskap, strategier och metoder för att bättre främja Sverige i utlandet och verka för fler internationella samarbeten, inte minst inom kulturområdet.

Kulturdepartementet representerat i Nämnden för Sverigefrämjande

Under de tre dagarna kommer myndigheter att presentera sig, inspirationsföreläsningar att hållas samt ett större mingel att arrangeras.

– Kultur är och har alltid varit en central del i bilden av Sverige. I och med att Kulturdepartementet från och med hösten 2013 är representerat i Nämnden för Sverigefrämjande kan vi nu på ett mer konkret sätt bidra till de strategiska diskussionerna om Sverigefrämjandet, säger Karin von Hedenberg. Medlemskapet har även en stor betydelse för de utsända kulturråden i deras dagliga arbete, avslutar hon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.