Sweden on Tour runt hela Storbritannien

kl. av | Taggar:

Foto: Åsa Höjer

I helgen är det äntligen dags: då åker Sveriges ambassad i London ut på en två och en halv veckor lång bussturné runt hela Storbritannien. Vi kommer att besöka England, Wales, Nordirland och Skottland – från Brighton i söder till Edinburgh i norr – för att möta personer, företag, organisationer och institutioner som gemensamt bidrar till de starka band som finns mellan Sverige och Storbritannien.

Vi hoppas på att få möta många av de över 100 000 svenskar och 1 000 svenska företag som bor och verkar i Storbritannien, och att få prata med britter som är nyfikna på Sverige. Vi vill lyfta fram en hel rad av de samarbeten som förenar våra två länder på många olika områden: kultur, näringsliv, vetenskap, utbildning och försvar.

I många av städerna kommer vi att ordna specialevenemang och på de flesta stopp slår vi upp en ”Pop Up Embassy” på stadens torg, dit britter och svenskar är välkomna att prata med Sveriges ambassadör och fler ur ambassadens personal, kanske över en kopp kaffe och en kanelbulle.

Turnéns första stopp blir i Brighton, staden där ABBA slog igenom med ”Waterloo” i Eurovision Song Contest och tog Storbritannien och världen med storm. 45 år senare är britternas kärlek till ABBA starkare än någonsin, något vi ska fira med ett musikevenemang med Brighton Gay Men’s Chorus på Brighton Fringe, Englands största kulturfestival. Men mer om det så småningom!

Läs mer om Sweden on Tour här: https://www.swedenabroad.se/en/about-sweden-non-swedish-citizens/united-kingdom/sweden-on-tour/

road map with places and dates and sweden on tour logo and sweden logos

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *