Tiny Office Art # 6

kl. av | Taggar: , , , ,

 

På förslag av konstnären Güneş Terkol (#5) kontaktade jag Sevil Tunaboylu för att se om hon ville vara med i Tiny Office Art.

installation

Den 13 december fylldes kontoret med spår av Sevil som fick blicken att följa bilderna och objekten runt i olika delar av kontorsrummet.

Group

Sevil skriver om installationen på kontoret:
Jag har samlat ihop några av de saker jag har samlat och tillverkat i min ateljé under de senaste tre åren. En fluga landade på en bild av en häst, ett självporträtt där jag gillar att titta på solen, en kasserad kartongbild från ett konkurs drabbat flygbolag, ett porträtt av en författare som ger mig styrka, flygande löv, en torr växt fortfarande planterad i jorden, ett porträtt av min far som barn, en hand av en kvinna som rör blommor, en tom dubbelsäng, en torr tallkott. Jag håller mitt dödliga liv levande genom angelägna men även motståndskraftiga erfarenheter.

hast o flugasevil talks

suziJohanna o Sevilblommorx

Mer om Sevil:

Sevil Tunaboylu är född 1982 i Istanbul. Efter att ha avslutat sin kandidatexamen vid Mimar Sinan Universitetet i konst, hade hon sin första solutställning I Watched It As It Disappeared On the Horizon 2012 på Sanatorium gallery, och nästa 2015 In My Mind, även den på Sanatorium. Sedan 2003 har hon deltagit i flera grupputställningar. Bland annat i Stay With Me Apartment Project Berlin (2014), Distance and Contact , Baksı Museum (2012), Fictions and Dissensions 3rd Çanakkale Biennial (2012) and Where the Fire Has Struck, DEPO (2011). Sevil bor och arbetar  i Istanbul.

http://www.sanatorium.com.tr/en/artist/works/sevil-tunaboylu/16/in-my-mind/103


Tiny Office Art
är ett projekt där kvinnliga konstnärer verksamma i Turkiet visar sina verk i mitt kontor på generalkonsulatet i Istanbul. Konstverken kan inte ses av många personer, bara av konsulatets personal,  de som besöker konsulatet och kontoret och bekanta till konstnären. Konstnärerna väljs ut successivt genom en sorts anti-hierarkisk strategi eller stafettform, där vi genom ett samtal med varje inbjuden konstnär gemensamt väljer nästa och på detta vis anspråkslöst manifesterar vikten av stöd till kvinnliga konstnärer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *