Tredje gången gillt

kl. av |
Konsthantverkskollektivet blås&knåda på Saatchi Gallery i London.

Tredje gången gillt – det är den gyllene regeln för den som vill ge sig in på Londons konstmarknad; tredje gången börjar samlare, museer och gallerier känna igen objekt och uttryck…

Tredje gången gillt blev det sannerligen för Stockholmsgalleriet blås&knåda på 10-årsjubilerande Collect på Saatchi Gallery i London under helgen, en av världens viktigaste arenor för konsthantverk.

Det snart 40-åriga konsthantverkskollektivet blås&knåda har nu efter några års närvaro på Collect etablerat sig så säkert att det klingade till ordentligt i kassan; Ulla Forsells glasinkapslade blomstermotiv, Lena Anderssons keramiska frökapslar i japansk teknik, Agneta Spångbergs imposanta keramikkorgar och Gunilla Maria Åkessons keramikcylindrar fann hem i t ex Ryssland, Tyskland och England. Och även om Collect avslutas i dag, 13 maj, kommer blås&knåda att finnas kvar i London under hela sommaren, på en utställning på det kända konsthantverksgalleriet Flow i Notting Hill.

Också Stockholmsgalleriet Sebastian Schildt, specialiserat på silver, finns för andra året med på juryutvalda Collect med de tre silverkonstnärerna Schildt, Olle Olls och Ru Runeberg inramade av Pamela Wilsons väggobjekt i metalltråd och Simon Klinells glasskulpturer. Galleriet försvarar på ett imponerande sätt sin position bland världens förnämsta utställare och formgivare och har väckt stort intresse med t ex färgstarkt emaljerade silverskålar (Schildt), silverkannor för olivolja i form av jättemyror (Runeberg) och lysande kantarellstånd i silver och förgyllt (Olls).

Galleriet har redan bestämt sig för att ansöka till nästa års Collect – enligt regeln tredje gången gillt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *